Čočkový salát s řapíkatým celerem a plísňovým sýrem
Foto CANAL+ Domo

Sledujte kuchařské show každý den na CANAL+ Domo. Recepty najdete na www.canalplusdomo.com
Ingredience
120 g černé čočky
2 stonky řapíkatého celeru
půlka kyselého jablka
2 lžíce pražených lískových ořechů
50 g plísňového sýra
1 šalotka
petrželová nať
4 lžíce za studena lisovaného řepkového oleje
1–2 lžíce jablečného octa
sůl, pepř
Doba přípravy
45 minut
Příprava jídla
Čočku uvaříme do měkka, scedíme a necháme vychladnout.
Řapíkatý celer oloupeme a spolu s jablky a šalotkou nakrájíme na tenké plátky.
Na zálivku smícháme olej s octem, špetkou soli a pepře.
Čočku, celer, jablka, ořechy, nakrájený sýr a najemno nasekanou petrželku dáme do servírovací nádoby a promícháme. Před podáváním přelijeme zálivkou.
Recept najdete v 9. epizodě seriálu Souboj chutí 3 na CANAL+ Domo ve Videotéce Skylink.