Co si dá Borowicz ve Slezsku?
Foto CANAL+ Domo
Adam Borowicz na výpravě do Slezska za místními kulinářskými specialitami.
Ti, kteří Adama Borowicze znají, dobře vědí, že je schopen v kuchyni vykouzlit doslova jakoukoliv pochoutku. Jeho vášní je také blogování o jídle a cestování. Aby všechny svoje vášně spojil dohromady, vydal se Adam na další ze svých cest.
Tentokrát zamíří do Horního Slezska, odkud sám pochází. Představí nám nejen krajová jídla, ale i pohnutou historii tohoto drsného, převážně příhraničního kraje. Kromě toho navštíví řadu malých manufaktur, kuchařů i odborníků, aby ochutnal typické místní speciality – klobásky, plněné koblihy, dušené vepřové nebo králíka na švestkách. A nebojte, Adam se s vámi nakonec podělí i o tajemství jejich přípravy a názorně předvede, jak si je uvařit doma.