Co nevíte o sacharidech
Foto Skylink 7
Jsou sacharidy vždy špatné, anebo mohou být i prospěšné?
V dnešní době všichni konzumujeme spoustu špatných druhů sacharidů. Jak taky ne, když se nacházejí ve všech našich oblíbených pokrmech, od rýže a těstovin až po všemožné druhy pečiva. Mnoho lidí věří, že tyto potraviny způsobují celou řadu zdravotních komplikací, jako je obezita, diabetes 2. typu nebo neplodnost u žen i mužů. Britský lékař, moderátor a milovník sacharidů Xand van Tulleken se v pořadu Co nevíte o sacharidech společně s týmem dobrovolníků rozhodl prozkoumat, zda jsou tato tvrzení pravdivá. Poté co provedou řadu zajímavých testů a experimentů, zjišťují, zda je možné sacharidy v jídelníčku ponechat i nadále, avšak tak, aby pro nás byly prospěšné. Podívejte se na jednoduché tipy a triky na přípravu vašich oblíbených sacharidových pokrmů, které klasické sacharidy promění na sacharidy rezistentní.
Podobně v dokumentu Co nevíte o cukrech vás novinářka Fiona Phillips seznámí se zajímavými fakty o cukru a proč není vůbec jednoduché jeho příjem snížit.