Film / seriál

Svět pod hlavou

Svět pod hlavou – český mysteriózní krimi seriál

Seriál inspirovaný televizní sérií BBC Life on Mars. V hlavních rolích Václav Neužil, Ivan Trojan, Václav Kopta, Judit Pecháček. 


CANAL+ doplňuje svou videotéku o skvělý desetidílný seriál z roku 2017 režisérů Marka Najbrta a Radima Špačka Svět pod hlavou. Mysteriózní psychologické drama, které se odehrává v roce 2016 a zároveň v hluboké totalitě osmdesátých let. Policista Filip Marvan (Václav Neužil) musí ukrást důkaz, aby zachránil svého bratra před mafií. Bohužel ho přitom srazí auto a on upadne do kómatu. Probudí se v nemocnici, jenže se píše rok 1982. Uvědomuje si, že je vše jinak a začne hledat cestu zpět. Přitom začne řešit vlastní rodinnou tragédii – potká své rodiče ještě před jeho narozením, pochopí svého otce, o kterém si myslel, že je slaboch – a samozřejmě se musí zapojit do vyšetřování série detektivních případů s místním policejním oddělením.

Vedle Václava Neužila se v seriálu objeví plejáda herců, jako je Ivan Trojan v roli ironického příslušníka SNB, dále Judit Pecháček, Václav Kopta, Tomáš Jeřábek, Jan Budař nebo Marie Doležalová. Skvěle sekundují hlavnímu hrdinovi a jejich role věrně dokreslují atmosféru té doby.

Svět pod hlavou

Film / seriál
Hodnocení FDB 74 % Hodnocení redakce
Foto CANAL+

Režie Marek Najbrt, Radim Špaček

Obsazení Václav Neužil, Tobiáš Rímský, Ivan Trojan, Judit Pecháček, Václav Kopta, Jan Budař, Jan Vlasák

Délka 10 x 54 – 60 min.

Rok 2016

Satelitní televize: Skylink Live TV

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC