Film / seriál

Pod černou vlajkou

Pod černou vlajkou – dobrodružný seriál

Klasické pirátské dobrodružství v čele s odvážným kapitánem Flintem, přesně tak, jak ho máte rádi. Ve videotéce CANAL+ již od 19. září.

Pokud jste fanoušci dobrodružných historických filmů s pirátskou tematikou, tak tady si přijdete na své. A to hned ve čtyřech sériích. První se začala natáčet v roce 2014 a měla osm dílů. Pak každý další rok jedna po deseti dílech.

Celkem tedy třicet osm skoro hodinovek, což už je pořádná porce pirátské zábavy. Zajímavostí je, že seriál vznikl jako prequel k asi nejznámější knize s touto tematikou Ostrovu pokladů od Roberta Louise Stevensona. Pod černou vlajkou se totiž odehrává na počátku 18. století, zhruba dvě desetiletí před událostmi na Ostrově pokladů, během zlatého věku pirátství. Ostrov, kde se nachází kapitán Flint a jeho posádka se zde jmenuje New Providence. Kromě smyšleného příběhu se tvůrcům do seriálu podařilo dosadit i historicky známé postavy a slavné piráty, jako byl Benjamin Hornigold nebo nechvalně proslulá Anne Bonnyová. Kapitána Flinta si zahrál sympatický Toby Stephens, českým divákům známý z filmů Gatsby, Královnina sestra nebo z bondovky Dnes neumírej.

Pod černou vlajkou

Film / seriál
Hodnocení FDB 77,8 % Hodnocení redakce
Foto CANAL+

Režie Neil Marshall, T.J. Scott, Sam Miller, Marc Munden, Steve Boyum

Obsazení Toby Stephens, Hannah New, Luke Arnold, Zach McGowan, Lawrence Joffe, Dylan Skews, Hakeem Kae-Kazim

Délka 56 min.

Rok 2014

Satelitní televize: Skylink Live TV

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC