Film / seriál

Klub vyšetřovatelek z Marlow

Klub vyšetřovatelek z Marlow – detektivní seriál

Čtyřdílná série Klub vyšetřovatelek z Marlow spojí tři dámy, které se pustí do vyšetřování vraždy souseda jedné z nich. Je to nejen napínavé, ale i vtipně osvěžující.

Vzpomínáte na slečnu Marplovou? Amatérská vyšetřovatelka z dvanácti románů Agathy Christie si povětšinou musela poradit sama – ale co kdyby takových Jane Marplových bylo víc, třeba… tři?

Konkrétně: Archeoložka v důchodu Judith, která s oblibou sestavuje křížovky pro noviny, pejskařka Suzie a věčně nespokojená vikářova manželka Becks. Tahle trojka žije v poklidném městečku Marlow. Poklidném tedy do té chvíle, než Judith během jednoho ze svých pravidelných koupání v řece zaslechne ze sousedovy zahrady výstřel. Okamžitě je přesvědčená o tom, že došlo k brutální vraždě a s tím také zalarmuje policii. Ta je ovšem k jejím informacím poněkud skeptická, a tak se Judith spojí se Suzie a Becks a začnou sousedovu vraždu vyšetřovat po vlastní linii. V hledáčku mají majitele aukční síně Marlow, majitelku veslařského klubu i místního pompézního právníka. Ale až ve chvíli, kdy zásadním důkazem zavětří stopu, je začne brát nová šéfka místní policie vážně. A to by měla, neboť dámy jsou v patách sériovému vrahovi, který se chystá k další akci. Ve chvíli, kdy se Judith rozhodne na něj nastražit past, začíná jít o život i jí…

Inspirace v rodině

Za minisérií stojí Robert Thorogood, jinak autor veleúspěšné britsko-francouzské série Smrt v ráji, která se natáčí už od roku 2011. „Když mě poprvé napadlo, že bych napsal Klub vyšetřovatelek z Marlow, hned jsem si také představil, že z toho bude skvělý televizní film nebo série. Věděl jsem, že to může nějakou dobu trvat, než se to podaří, ale byl jsem posedlý snahou přivést všechno tohle, ty postavy, k životu. Doufal jsem, že když napíšu román, bude úspěšný a pak se ho chytne i televize. Jsem nadšený, že právě tohle se teď děje,“ říká scenárista, spisovatel a producent.

My toho pátrání nenecháme, že ne?
Becks

Největší inspiraci prý našel ve vlastní rodině, v ženských hrdinkách se promítají Thorogoodova babička i jeho pratety. „Miloval jsem je, byly neuvěřitelně vtipné a inteligentní. A tak jsem z nich chtěl udělat hrdinky, které rozlousknou vraždu,“ říká Thorogood, který s vyšetřovatelkami z Marlow vydal v posledních třech letech již tři romány.

Christie jsem posedlý!

A že příměr s Agathou Christie není od věci, přiznává i on sám. „Jsem Agathou Christie posedlý. Zajímalo mě, jaká by byla současná Jane Marplová. Moje Judith je velmi výstřední, žije sama v obrovském domě, ve kterém jsem chtěl vždycky bydlet já sám. Když jsme obsadili Samanthu Bond, byl jsem nadšený, protože jsem chtěl, aby byla nejen inteligentní a výstřední, ale také nezdolná. Ano, občas je směšná, ale nikdy vás nenechá na pochybách, že je chytřejší než kdokoliv jiný a že se chystá chytit vraha!“ vypráví Thorogood, který se mimo jiné projevil jako kovaný Brit s citem pro půvab anglického venkova – městečko Marlow situoval do malebného prostředí hrabství Buckinghamshire na řece Temži.


Samantha Bond (* 27. listopadu 1961)

Všestranná herečka pochází z Londýna, z herecké rodiny – herectví se věnovali její rodiče i sourozenci. Vystudovala na bristolské divadelní škole Bristol Old Vic Theatre School. Je členkou Královské Shakespearovy společnosti. V roce 1999 byla za herecký výkon v divadelní hře Jak to vidí Amy nominovaná na prestižní Cenu Tony. Zahrála si ve filmech i mnoha seriálech, třeba Canterburských povídkách nebo Vraždách v Midsomeru, především ji však známe jako Moneypenny z bondovek s Piercem Brosnanem Zlaté oko, Zítřek nikdy neumírá, Jeden svět nestačí a Dnes neumírej.

Klub vyšetřovatelek z Marlow

Film / seriál
Hodnocení redakce
Foto Epic Drama

Režie Steve Barron

Scénář Robert Thorogood

Obsazení Samantha Bond, Jo Martin, Cara Horgan, Tijan Sarr, Daniel Lapaine, Mark Fleischmann, Phill Langhorne, Holli Dempsey, Juliet Howland, Phillipa Peak ...

Délka 4 × 45 min.

Epic Drama HD úterý 27. 8. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC