Film / seriál

Jak obšťastnit ženu


Jak obšťastnit ženu – australská komedie
Skylink Live TV

Sledujte na JOJ Cinema HD na skylink Live TV Sledovat



Australská komedie o tom, že sex nekončí v padesáti a že i zralé ženy mohou mít své představy a touhy. 


Sex jen pro mladé?To snad ne. To je heslo, které je i hlavním motivem snímku Jak obšťastnit ženu režisérky Renée Webster, která se ve svém filmovém debutu nebála věnovat tématu ženy po padesátce a sex. S lehkostí a nadhledem představuje problémy starších žen, které se zdaleka necítí být za zenitem a ve srovnání s dnešní mladou generací už ví, co chtějí a dokáží si „tyto“ věci daleko více užít. Po premiéře ho australská média nazvala Sex ve městě po australsku a také jako australskou odpověď na film s Emmou Thompson Hodně štěstí, pane Veliký z roku 2022.

V nabídce není jen úklid

Hlavní hrdinka Gina, která zrovna oslavila padesáté narozeniny, žije v průměrném manželství s mužem, který jí nevěnuje moc pozornosti, a navíc právě přišla o práci. Když jí kamarádky pošlou domů striptéra jako narozeninový dárek, netuší, že tím odstartují sled neuvěřitelných událostí a Ginin život se začne odvíjet zcela nečekaným směrem. Najatý striptér, který se začne svlékat hned mezi vstupními dveřmi s větou: „Dvě hodiny ti budu plnit jakékoliv přání,“ nejdříve Gině vyrazí dech, ale zareaguje pohotově a pošle ho uklidit celý byt. Když přání, tak přání. Jenže když se ukáže, že Tom ve skutečnosti pracuje pro krachující stěhovací firmu, napadne jí zcela nečekaný a docela bizarní nápad. Rozhodne se přeměnit krachující firmu a zaměstnat Toma a jeho kolegy v právě vzniklé úklidové firmě. V nabídce ovšem nebudou jen úklidové práce, ale něco navíc, co podle ní, ženy potřebují. Mít uklizeno a orgasmus. A rozjede se kolotoč humorných, ale i vážných situací, které režisérka jemně dávkuje a odkrývá tak divákům v podstatě vážné téma, které řeší ženy tohoto věku po celém světě. A to se vkusem, který nikoho nemůže pohoršit nebo urazit.

Víš, jak skvělé je spát s někým, kdo se o tebe zajímá víc než o to, jak vypadáš nahý?
Tom

Angličtí herci v australském filmu

Webster si pro roli Giny vybrala anglickou herečku Sally Phillips, která má velké zkušenosti s tímto žánrem. Diváci si ji patrně pamatují z filmů o Bridget Jonesové, zahrála si v nich Bridgetinu kamarádku Shazzu. Vidět jste ji mohli ve snímcích jako Notthing Hill, Deník Bridget Jonesové, Bridget Jonesová: S rozumem v koncích, Dítě Bridget Jonesové nebo Láska na první pohled. Nevyhýbá se ani seriálům, mimo jiné, Ženská liga, Miranda, Vraždy v Midsomeru a další. V rozhovoru pro portál iDnes.cz prozradila, že film Jak obšťastnit ženu točila ráda právě pro tematiku, kterou se zabývá. „Jsem ráda, že se ho povedlo udržet v lehčím tónu, aby byl přístupný a srozumitelný co nejširšímu publiku. Určitě to není film, co by měl šanci třeba v Cannes. Nemá velké umělecké ambice, má však velké ambice, když přijde na jeho poselství.“

Striptéra Toma si zahrál Alexander England (Bohové Egypta, Vetřelec: Covenant), majitele stěhovací firmy charismatický Erik Thomson (Bílá vrána, Chlapec a pelikán). Ze strany režisérky to tedy byla sázka na typické anglické herce. Renée Webster natočila svou prvotinu kvalitně a s laskavým humorem.

Renée Webster natočila svou prvotinu kvalitně a s laskavým humorem. Diváci mají možnost si ji vychutnat 20. července na programu televize JOJ Cinema HD.

Sally Phillips (54)

Britská komediální herečka a scenáristka. Narodila se v Hong Kongu. Díky svému otci, který pracoval pro British Airways, během dětství procestovala svět. Studovala na soukromé škole Wycombe Abbey School, poté v italštině promovala na New College v Oxfordu. Hereckou kariéru zahájila v rozhlasových hrách rádia BBC a současně hrála v divadle. Svůj televizní debut si odbyla v seriálu Fist of fun (1995). Významný průlom přišel až s rolí recepční Sophie v seriálu I'm Alan Partridge (1997), za níž byla nominována na cenu „British Comedy Awards“ v kategorii „nejlepší komediální herečka roku“. Zahrála si v řadě filmů a seriálů a v sérii o Bridget Jonesové.

Jak obšťastnit ženu

Film / seriál
Hodnocení redakce
Foto JOJ Cinema

Režie Renée Webster

Obsazení Sally Phillips, Caroline Brazier, Erik Thomson, Alexander England, Tasma Walton, Myles Pollard, Ryan Johnson

Délka 107 min.

Rok 2022

JOJ Cinema HD sobota 20. 7. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC