Film / seriál

Blbost ve službách Jejího Veličenstva

Kingsman: Tajná služba
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na skylink Live TV Sledovat

Bondovky jsou fajn právě tím, že přehánějí. Ovšem parodovat je lze jen ještě absurdnějším dějem a pubertálním humorem.

Od smrti jeho otce to jde s Eggsym z kopce. Nadaný kluk tráví většinu času na ulici, nemá práci a roste pro kriminál. Za mříže se i na chvíli podívá, než jej odtamtud vyvede tajemný elegán, který se představí jako přítel jeho otce. Harry Hart v podání Colina Firtha je členem supertajné organizace elitních agentů, která si říká Kingsman. A Eggsyho si vybral jako nového rekruta. 
Jenže na Eggsyho výcvik nezbývá moc času, svět totiž ohrožuje šílený génius, kterého si s očividným gustem zahrál Samuel L. Jackson. Miliardář s vážnou vadou řeči v sobě objevil touhu zachránit svět, konkrétně matku přírodu před lidstvem. Rozhodne se jej vyhladit hlavně kvůli zvířátkům, protože nesnáší pohled na krev a protože jim lidé neustále ubližují. Pomáhá mu stejně nebezpečná Gazelle, inteligentní krasavice s amputovanýma nohama.

Až na doraz

Režisér Matthew Vaughn je na tu správně vtipnou trapnost hotový specialista, a ani v Kingsmanovi nešetří nekorektními a drzými hláškami, často odkazujícími na klasiku špionážního žánru, ani pubertálně rozpustilou akcí, která si co do prolité krve a nahodilosti násilí v ničem nezadá s Tarantinem. Zároveň je to stylová pocta nejenom prvním bondovkám, ve kterých si gentlemani zakládají na míchání Martini, galantnosti a dokonale padnoucích oblecích. 
Londýnský rodák Vaughn začínal jako producent filmů Guye Ritchieho Sbal prachy a vypadni a Podfu(c)k. Přes svoji společnost produkoval svůj režisérský debut z roku 2004, stylovou gangsterku Po krk v extázi s Danielem Craigem v hlavní roli. Následoval Hvězdný prach, pohádka pro dospělé s Robertem De Nirem, Michelle Pfeiffer a Claire Danes, a v roce 2010 již kultovní superhrdinská komedie Kick-Ass.
Na stejné vlně humoru pro náctileté se veze i Kingsman – scénám jako masakru v kostele nebo análnímu sexu se švédskou princeznou se budou smát skutečně jen otrlejší diváci, zato však z plných plic. Tak či onak si nelze nechat ujít herecký výkon Colina Firtha, který se na fyzicky náročnou roli připravoval po dlouhé měsíce. Člověka zákonitě napadne, že by ten Firth ještě před pár lety býval i skvělým Jamesem Bondem.

Kingsman: Tajná služba

Film / seriál
Hodnocení FDB 82,4 %
Foto HBO

Režie Matthew Vaughn

Obsazení Colin Firth, Taron Egerton, Mark Strong, Samuel L. Jackson, Sofia Boutella, Sophie Cookson, Michael Caine, Mark Hamill

Délka 129 min.

HBO pátek 15. 1. Můj TV program Satelitní televize: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televize: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC