Film / seriál

Akce, při které se tají dech

Elitní komando I – španělský kriminální seriál
Skylink Live TV

Sledujte na CANAL+ Action na skylink Live TV Sledovat

Podobně strhující podívaná tady dlouho nebyla! V Elitním komandu čelí Španělsko teroristům celého světa a o život jde od prvních vteřin.

Špionážní akční série se dnes v televizní branži počítá mezi diamanty – pokud se povede, dokáže přilákat masy diváků. To je případ dnes již kultovních seriálů jako 24 hodin, Ve jménu vlasti nebo Fauda – a také španělského Elitního komanda (La Unidad), které na ně před čtyřmi lety navázalo.

Seriál sleduje příběh speciální protiteroristické jednotky vedené neohroženou komisařkou Carlou Torres (Nathalie Poza), a to od chvíle, kdy se této jednotce podaří zatknout nejhledanějšího teroristického vůdce světa. Z triumfu se však brzy stává noční můra – Španělsko se kvůli tomu stává hlavním cílem teroristů, kteří plánují odvetu. Rozbíhá se závod s časem, během kterého musí Carla a její tým zabránit hrozícímu útoku, a to vše pod přísným utajením, aniž by veřejnost tušila, jak velké nebezpečí hrozí.

Elitní komando nenabízí ale jen napínavou akci, soustředí se i na osobní příběhy jednotlivých členů týmu. Zatímco bojují proti terorismu, čelí problémům v osobních životech, které náročná a nebezpečná práce silně poznamenává, v intimních situacích se vyrovnávají se ztrátami a osobními dilematy.

Seriál byl poprvé uveden ve Španělsku v květnu 2020 a ihned si získal široké pole příznivců. Po úspěchu první série následovala o dva roky později druhá, a třetí série, která nese podtitul Kábul, měla premiéru v květnu 2023. Na všech tvůrci Dani de la Torre a Alberto Marini spolupracovali se skutečnými profesionály z oblasti bezpečnosti. Nad jiné seriály totiž Elitní komando povyšuje důraz na autenticitu a realismus. Režisér Dani de la Torre se netají tím, že jeho cílem bylo vytvořit „dokumentární drama“. Inspiraci čerpal mimo jiné z filmů jako Krvavá neděle režiséra Paula Greengrasse nebo Smrt čeká všude Kathryn Bigelow. „Snažili jsme se, aby každá scéna vypadala co nejrealističtěji, jako kdybychom byli svědky skutečných událostí. Kamera často působí, jako by postavy skrytě sledovala, což dodává celému dílu autentičnost,“ vysvětlil de la Torre pro španělský web elDiario.

Elitní komando I

Film / seriál
Hodnocení redakce
Foto CANAL+ Action

Režie Dani de la Torre, María Nieto

Obsazení Carlos Blanco, Marcos Javier Fernández Eimil, Omar Ben Talej, Alba Bersabe, Moussa Echarif, Raúl Fernández de Pablo, Saïd El Mouden

Délka 6x 48 – 55 min.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC